”Älskar växlingarna och det höga tempot”

Annika Larsson, ny varuhuschef på nyetablerade Bauhaus på Välsviken. Foto: Privat

Annika Larsson, tidigare varuhuschef på K-Rauta, är nytillsatt varuhuschef på Bauhaus, som nyligen slagit upp sina portar på Välsviken i Karlstad. Här berättar hon om sin nya roll och arbetet med att etablera varuhuset.


Hur hamnade du i nuvarande position?

– Jag lockades av en stor nyetablering och ett intressant och välskött företag. Givetvis var det ett val för min personliga utveckling i rollen som varuhuschef.

Hur började du i branschen? 

Efter att ha jobbat inom hotell några år startade jag som medarbetare på Moelven woods kundcenter i Skåre. Därefter var jag enhetschef på Optimera under 10 år och därefter varuhuschef på K-Rauta under 5 år.

Vad har varit din största utmaning?

Självfallet var den största utmaningen etableringen i sin helhet, framförallt att få till en lyckad rekrytering och en snabb och lärorik utbildning för personalen. Nu är utmaningen att få samtliga rutiner på plats.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Den ena dagen är verkligen inte den andra lik, jag har en mycket omväxlande och händelsrik vardag. Jag har ännu inte landat i vardagen och har ingen typisk dag på jobbet utan älskar växlingarna och det höga tempot liksom den snabba beslutsgången inom Bauhaus.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Förutom de mycket omväxlande dagarna och stimulerande arbetsuppgifterna, är det roligaste alla personliga möten med kunder och kollegor. Jag gillar också att följa mina kollegors utveckling på såväl det personliga som yrkesmässiga planet.

Vad väntar närmast för dig i ditt arbete?

Närmast står vi inför en ny säsong då hela varuhuset ska anpassas med ett nytt utbud. Högsäsongen väntar och säsongspersonal ska rekryteras.

Var ser du dig själv om 10 år?

­– Svårt att säga… Jag hoppas på en fortsatt stimulerande och intressant yrkesroll.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se