Snart taktätt på brf Kajpromenaden

Vid Tullholmsviken i Karlstad byggs den nya bostadsrättsföreningen Kajpromenaden, bestående av två hus med totalt 64 bostäder. Utmärkande är den storslagna utsikten ut mot vattnet.

Vi driver för tillfället upp stommarna på hus ett och två, närmast vattnet. Under november får vi tätt tak på husen och smyger igång med invändiga arbeten, berättar Johan Jingfors, platschef Peab.

Produktionsstarten för brf Kajpromenaden var 27 juni 2022. Arbetet har hittills flutit på bra, meddelar Johan Jingfors, platschefPeab.

– Det händer saker hela tiden. Vi är nu uppe ur källaren och driver för tillfället upp stommarna på vad vi kallar hus ett och två, närmast vattnet. Under november får vi tätt tak på husen och smyger då igång med invändiga arbeten. En stor murningsentreprenad startar även nu under hösten och kommer pågå under cirka ett års tid, säger han och tillägger:

– En stor utmaning är att fortsätta driva stomme under de kalla vintermånaderna. Stommen på huset närmast Packhusallén kommer drivas upp med start i vinter fram till sommaren -24.

De två husen som nu byggs på Kajpromenaden har sammanlagt 64 bostäder i varierad storlek från ett till fyra rum och kök och med kvadratmeter mellan 35 och 126. Fasaden på husen kommer gå i tegel och toppvåningarna kläs med bandtäckt plåt. Uppvärmning blir fjärrvärme. Då man i projektet vill hålla sig så långt som möjligt inom koncernen, menar Johan att de valt en betong-prefabstomme levererad av Byggelement.

Våren 2025 planeras bostäderna stå klara.

Utsikt

De flesta lägenheterna kommer få dubbla badrum och samtliga kommer få en uteplats eller balkong.

– Husen har ett fantastiskt läge, utsikten över vattnet är oslagbar. Kajpromenaden känns som en plats där man väljer att bo. Det är många av köparna som kommer från villor, men nu vill ha ett bekvämare liv och bara kunna njuta av den fina utsikten, säger Lisa Dahlén, sälj- och kundansvarig på Peab.

Ovanpå husen kommer det finnas fyra terrasslägenheter, två ovanpå varje hus. Dessa lägenheter har fyra rum och kök och terrasser på upp emot 106 kvadratmeter.

– När vi släpper sådana unika lägenheter säljs de direkt, speciellt med detta läge.

På innergården finns även ett orangeri, som alla köpare kan bruka.

Det finns fortfarande lägenheter kvar att köpa i olika storlekar och lägen.

– Just nu håller jag på och möter alla kunder för personliga inredningsval i lägenheterna. Då gör vi en analys för vad de är ute efter och vilken stil de har. Det är väldigt roligt att se all förväntan hos kunderna, avslutar Lisa.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se