Brf Tullholmsterrassen tar form

Karlstads nya stadsdel Tullholmen utvecklas för varje dag och blir allt mer levande. Brf Tullholmsterrassen är nu under full uppbyggnad och planeras stå klar under första kvartalet 2025.

Brf Tullholmsterassen kommer ligga vid Tullholmsviken, precis intill viken där Klarälven möter Vänern. Bakom projektet står Löfberg fastigheter och Prepart projekt med Consto som totalentreprenör.

– Det som utmärker projektet är den svarta träfasaden och husets form, i form av terrasser åt två håll, som bryter av mot alla andra hus i området, säger Maria Frykblom från Prepart projekt.

Hon tillägger att terrasserna är stora med fantastiskt läge ut mot vattnet.

– Det byggs inte på speciellt många ställen i Karlstad idag med det här läget. Det rör sig om 20-25 meter från balkongerna till Vänern. Det är ganska unikt, säger Mats Däckfors, platschef Consto.

Två hus

Bygget av de två huskropparna har hittills gått bra.

– Det har inte varit något värre krångel. Vi fick byta metod i pålningsarbetet, men det är inget ovanligt, säger Mats.

Vid tid för intervjun är bottenplattan till garaget färdiggjuten.

– Vi har nu börjat ställa yttre varvet av källarväggar, det blev färdigt idag faktiskt (reds anm: 29 sept). Sedan är vi klara längst ner och då går vi upp en nivå och fortsätter med nästa våning. Vecka 47 ska vi börja montera stommen, är tanken. Då börjar vi bygga våningsplanen. Det är en process att ta sig dit när det är olika nivåer, terrasser och innergård att ta hänsyn till.

Båda husen, som står på ett gemensamt garage med 35 parkeringsplatser, byggs parallellt och kommer stå klara samtidigt. Till första kvartalet 2025 närmare bestämt.

Husen kommer även ha en gemensam innegård med sittplatser och grönska. Det blir också en gemensam takterrass med ett orangeri där tanken är att medlemmarna i föreningen ska kunna träffas.

Av de 49 bostadsrätterna är i nuläget nästan 60 procent sålda. Interiören går i skandinavisk stil och köparna kan även göra diverse tillval, så som köksluckor, färg på väggar, kakel och klinkers. Utöver dessa lägenheter kommer det finnas en inredd gästlägenhet med pentry och badrum.

Stadsdel

Förutom närheten till vattnet kommer bostäderna ramas in av kajstråk, terrasser, mataffär och parker. Det planeras även för ett en restaurang ut mot vattnet.

– Det kommer verkligen bli en stadsdel där allt kommer finnas. Det jag tycker är speciellt skoj med den här stadsdelen är att kommunen lägger ner så mycket pengar och satsar på de allmänna ytorna. Man får också vara lite visionär och sätta sig in i hur fint det kommer bli när det är klart, säger Maria.

Samarbetet mellan Löfbergs fastigheter, Prepart och Consto beskriver de som mycket bra.

– Det är ett väl inkört koncept som går långt tillbaka i tiden, säger Mats.

– Både vi och Löfberg fastigheter arbetar så långt vi kan med lokala aktörer, där alla är måna om att göra ett bra jobb på hemmamarknaden. Det är en trygghet, avslutar Maria.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se