Snart inflyttning på brf Ekan

Den nya bostadsrättsföreningen Ekan står inför sina slutbesiktningar och kunderna väntar ivrigt på att kunna flytta in i sina bostäder i november.

– Ekan har ett väldigt fint läge med vatten åt alla håll och fantastisk utsikt redan från ett tidigt våningsplan, säger Lisa Dahlén, sälj- och kundansvarig på Peab.

I Inre Hamn i Karlstad har ett nytt bostadshus tagit form, alldeles intill kanalen. Bygget startade den sista augusti 2021 och nu är Peab, som står som totalentreprenör, i slutfasen. Allt har gått bra och besiktningarna sker i mitten på oktober, meddelar Thomas Ivarsson, platschef Peab.

Brf Ekan består av ett hus med totalt 62 bostadslägenheter och en gästlägenhet. Gästlägenheten kommer vara inredd och ha ett litet kök. Lägenheterna kommer i varierad storlek från ett till fyra rum och kök och 26-130 kvadratmeter.

– Fasaden är i aluminium. Det är en korrugerad designprofil. Vi har inte använt några ställningar i detta projekt utan monterat allt från plattformshissar, berättar Thomas.

Finns det något annat byggnadstekniskt värt att nämna? 

– Vi har byggt tre skyddsrum med plats för 120 personer vardera i källaren, det vill säga för totalt 360 personer.

Husets uppvärmning är fjärrvärme.

Terrasser

Slutbesiktning blir i oktober, i vecka 42, och inflyttning i huset sker 14 och 21 november i år.

Lägenheterna släpptes mot kunderna redan 1 februari 2021, vilket innebär att många har väntat länge på att få se sina nya lägenheter.

– De som köpt i ett tidigt skede har haft möjlighet att påverka utseendet. En del vill gärna välja klinkers, handtag, färg på luckor… Många är nöjda med grundstandarden som är stilren och passar många, säger Lisa Dahlén, sälj- och kundansvarig på Peab.

I skrivande stund är 52 av 62 lägenheter sålda.  Ännu finns det några tre- och fyrarummare kvar. 

– Ekan har ett väldigt fint läge med vattenvyer eller stadsvyer åt alla håll och fantastisk utsikt redan från ett ganska tidigt våningsplan. Det finns också tre terrasslägenheter som ligger högst upp, de ligger som ett litet hus ovanpå huset. De är väldigt speciella med terrasser på 110, 81 respektive 52 kvadratmeter.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se