Nytt multiföretagshus på Gräsdalen

Malin Lindow på Lecab fastigheter på den plats där den nya byggnaden ska stå. Foto: Lisa Harkman

Snart kan fler företag ha sitt säte på Gräsdalen i Karlstad. Lecab fastigheter bygger ett nytt trevåningshus där företag kan hyra in sig.

– Fördelen med att bygga nytt är att hyresgästerna kan få det precis som de vill ha det, säger Malin Lindow på Lecab fastigheter.

Den nya byggnaden blir 2016 kvadratmeter stor, fördelat på tre våningar. På bottenplan finns plats för två företag, tre stycken på våning två och två företag högst upp. Arbetet startade i mitten av maj då man rev den då befintliga byggnaden. Den intilliggande, drygt 800 kvadratmeter stora, lagerlokalen valde man att behålla.

– Den var i så pass gott skick så den kommer vi nu bygga ihop med den nya byggnaden, säger Malin Lindow på Lecab fastigheter.

Svart fasad

Hon berättar att huset får en stålstomme och plåttak. Uppvärmningen blir bergvärme. På våning tre blir det också en stor takterrass som kan nyttjas av samtliga hyresgäster.

– Det blir en svart högblank fasad i ett material som heter steni. Det är som en komposit som är väldigt hållbar. I fasadens mitt blir det stående träribbor. Eftersom vi har ett så himla bra skyltläge här så vill vi att byggnaden ska synas väl.

Den befintliga lagerlokalen kommer, även den, att bli svart. Då den också kommer att delas upp och hyras ut till företagen kommer den att kompletteras med ytterligare portar och dörrar.

– Alla hyresgäster får egna ingångar till lokalen, med egna låsanordningar.

Efterfrågan

Redan nu är samtliga kontorsutrymmen uthyrda, förutom 160 kvadratmeter på våning två. Men Malin är övertygad om att byggnaden kommer att vara fullbelagd inom kort då hon menar att efterfrågan på lokaler är stor på Gräsdalen.

– Det finns speciellt en efterfrågan på lokaler runt 150 kvadrat men här på Gräsdalen har det mest funnits större lokaler tidigare. Läget är bra då man snabbt kan komma ut på E18, vilket många ser som en fördel. Vi har haft diskussioner med företag hela våren, så innan augusti är slut tror jag att allt är uthyrt, säger hon.

Totalentreprenör

En fördel med att ha hyresavtalen klara innan bygget drar igång på allvar är att de nya hyresgästerna kan vara med och bestämma hur deras lokaler ska utformas.

– Några har valt att bygga in till exempel gym och bastu. Det tycker vi är bra, eftersom det tyder på att de tänker långsiktigt och planerar att stanna länge.

Hon berättar att en av de kommande hyresgästerna jobbar med produkter för utemiljöer och att de kommer att utsmycka miljön och takterrassen med sina produkter.

– Vi vill gärna gynna våra hyresgäster så istället för att vi tar in en tredje part så får hyresgästen göra det – då blir det också som ett show room som de kan visa upp för kunder som kommer hit.

Ett annat företag som kommer ta plats i den nya byggnaden är 5 snickare – som även är totalentreprenör för byggprojektet.

– För dem blir hela huset ett show room att visa upp, säger Malin.

Projektet ska vara klart i juni 2024.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se