Hallå där… ACT M&B AB

Niclas Moberg och Christian Meijer, nyanställd projektsäljare respektive vd för företaget ACT M&B AB, Västerviksföretaget som expanderar och nu etablerar sig i Karlstad.

Vilka är ACT M&B AB och vad gör ni?

– Vi är ett familjeägt bolag som startades i Västervik 2010 av bröderna Alexander och Christian och far Torbjörn med fokus på montage och byggnation inom hallbyggnader. Idag gör vi allt från mindre projekt på 400-500 kvadratmeter till projekt över 10 000 kvadratmeter i södra och mellersta Sverige. I dagsläget är vi ungefär 25 medarbetare och omsätter cirka 120 miljoner kronor.

Varför väljer ni att etablera er i Karlstad?

– Geografiskt är läget intressant med en bra region för Värmland, Närke och Västra Götaland. Men framför allt var det att Niclas dök upp i våra rullar via gemensamma kontakter. Niclas har en gedigen branschkunskap men framför allt rätt anda med ett personligt engagemang och individuellt arbetssätt som passar bra in i vår organisation.

Du, Niclas Moberg, är nyanställd säljare i Karlstad – varför vill du jobba för ACT M&B AB?

– Det är ett gediget företag som står för värderingar i linje med mina egna. De har snabba beslutsvägar och är inte rädda för att tänka nytt. De har ett stort engagemang och profil där jag känner att jag passar in bra och där jag kompletterar med min kunskap och erfarenhet. Ett framtidsföretag som tänker framåt och modernt – alltid med kunden i fokus. 

Här får jag möjligheten att utveckla mig ytterligare.

Man kan säga att byggbranschen är ansträngd just nu – vad är det som får er att våga satsa?

– Byggbranschen är hårt ansatt och många kämpar hårt, vi är ödmjuka inför detta. Vi har alltid satsat när få andra gjort det och startade bland annat företaget 2010 som en följd av finanskrisen och den då hårt drabbade byggbranschen.

Vad ser ni som er största framgång?

– Det som lett till framgången är framför allt ett genomgående djupt personligt engagemang med kunder och leverantörer, uthållighet och hårt arbete. Den största framgången rent arbetsmässigt är alla de byggnaderna vi uppför som förverkligar andra företags drömmar.

Bolagsmässigt är nog den största framgången att vi haft tillväxt alla år utom ett sedan vi startade 2010. Vi har fantastiska medarbetare och vi har fått ta emot pris som årets Gasellföretag fem gånger av Dagens industri.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se