Boende intill Göteborgsudden snart inflyttningsklart

Ett stenkast från Göteborgsudden i Karlstad växer den första etappen av projektet Strandängen fram – totalt 21 lägenheter i fyra olika storlekar, där varje lägenhet är fördelad över två plan.

– Läget här är fantastiskt, säger Per Ericsson, vd och projektledare på Karlstads byggtjänst AB. 

Det är Signum fastigheter som står som byggherre i projektet. Strandängen är en del i företagets småhusserie, berättar Fredrik Thunell, marknads- och försäljningschef.

– Storlekarna sträcker sig från 65 till 134 kvadratmeter, vilket gör att de är tilltalande för alla kundgrupper, från singeln till familjen. Totalt handlar det om 21 lägenheter. Alla enheter får generösa baksidor med förråd, altan och gräsytor, även en carport.

Husen är byggda med en trästomme och prefabricerade element som väggar, tak och bärande innerväggar. Utvändigt är husen klädda i liggande träpanel. Invändigt får köparen välja mellan två olika designlinjer; ton-i-ton eller kontrast.

– Ton-i-ton har lite mjuka toner, varma färger. Kontrast består av en ljus bas med mörka detaljer. När du köper hus av många andra aktörer är det vanligt att du får en tillvalskatalog där du i stort sett förväntas designa ditt eget hus. Genom att erbjuda två designlinjer kan vi handla upp allt på ett väldigt bra sätt och få en hög kvalitet rakt igenom. Jag upplever att våra kunder, både historiskt och i detta projektet, är väldigt nöjda med att vi redan gjort urvalen åt dem, säger Fredrik.

Husen är försedda med ett så kallat FTX-system som är ett fläktstyrt till- och frånluftsystem med värmeåtervinning, vilket gör dem energisnåla.

Gemensam pool

Markarbetena startade Karlstads byggtjänst AB, som ansvarar för hela entreprenaden, för ungefär ett år sedan.

– Det flyter på som det är tänkt. Det enda vi har korrigerat är produktionsordningen. Eftersom det är några enheter som ännu inte är sålda väljer vi att bygga dem sist, berättar Per Ericsson, vd och projektledare på Karlstads byggtjänst AB.

Området där Strandängen byggs är del i en ny detaljplan som gick igenom för drygt två år sedan. Här finns också 23 villatomter som sålts som stycktomter till privatpersoner. Mellan villaområdet och Strandängen finns en samfällighet – en gemensamhetsanläggning. Här finns en lekplats, grönytor och en pool som nyttjas och sköts av de boende.

– Läget här överlag, med Göteborgsudden intill och naturområdena omkring, är ju fantastiskt fint, tillägger Per.  

134 kvadratmeter

Vid tid för intervjun, i början på augusti, finns fortfarande några enheter kvar till försäljning, däribland den på 134 kvadratmeter.

– Den kommer att byggas som en fristående villa, kan man säga, berättar Fredrik.

Intill planeras även projektets andra etapp, med ytterligare 16 enheter.

– Vi får se lite hur det kommer att bli. Först ska vi utvärdera första etappen och så kommer etapp två marknadsanpassas efter det.

Inflyttning i etapp ett kommer att påbörjas under hösten 2023.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se