”Varje projekt är ett lagarbete”

Wilma Persson, projektingenjör på Byggdialog. Foto: Byggdialog

Wilma Persson har alltid tyckt om att se nya byggnader växa fram, därför kändes byggingenjörsprogrammet helt rätt. Under studietiden fick hon ett sommarjobb på Byggdialog och blev så väl omhändertagen att hon ville komma tillbaka. Nu sitter hon som projektingenjör på samma företag

Hur hamnade du i din nuvarande position?

 – Jag har alltid varit intresserad av byggnation och arkitektur samt lockats av att se byggnaderna växa fram, så byggingenjörsprogrammet kändes som en bra väg att gå.

Just nu sitter jag som projektingenjör på ett skolprojekt i Karlstad, Orrholmsskolan, där vi bygger en F-6 skola och idrottshall.

Hur hamnade du i branschen?

 – Under andra året på universitetet fick jag sommarjobb på Byggdialog där jag verkligen fick upp ögonen för hur roligt det är att vara ute i produktion. Jag blev otroligt väl omhändertagen och kände direkt att det här är en arbetsgivare som jag vill jobba hos och så blev det.

Vad har varit din största utmaning?

– Den största utmaningen personligt har varit att komma ut i branschen som ny utan tidigare praktiska kunskaper, så det gäller att vara med ute i produktion och försöka lära sig så mycket som möjligt samt ställa frågor såklart.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

– En vanlig dag startar alltid med ett gemensamt möte på morgonen där vi, tillsammans med de ledande montörerna, stämmer av hur dagen ser ut och så vidare. Därefter är det oftast några möten, arbete vid datorn eller ute på bygget som står på schemat.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det roligaste med mitt jobb är att arbetsuppgifterna är så varierande. Jag har otroligt härliga kollegor och varje projekt är verkligen ett lagarbete där vi tillsammans arbetar för projektets bästa.

Vad händer närmast för dig i ditt arbete?

– Just nu är vi ungefär halvvägs in i projekten på Orrholmen som jag kommer att vara med och färdigställa innan nya äventyr står på tur.

När du inte jobbar, vad gör du helst på fritiden?

– På fritiden spelar jag innebandy och gillar att träna, samt umgås med personer i min närhet.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se