Nedbrunnen industrilokal byggs upp igen

Den lackeringsverkstad som i fjol brann ner på Ilanda industriområde, ska nu ersättas. Lokalen planeras att stå klar i slutet på juni i år.

– Det blir i det närmaste en kopia på det som brann i fjol, säger Fredrik Werner, arbetschef på Niwa entreprenad.

I fjol brann en industrilokal på Västra torp på Ilanda industriområde, där PL´s fordonsservice hade sin verksamhet. Nu ska industrilokalen byggas upp på nytt med Niwa entreprenad som totalentreprenör och på uppdrag av PL´s fordonsservice.

– Det kommer bli en lackeringsverkstad och vanlig verkstad för PL´s fordonservice, med lackboxar för både personbilar och lastbilar, berättarFredrik Werner, arbetschef på Niwa entreprenad.

Byggnaden

Byggnaden kommer bestå av två våningar på totalt 970 kvadratmeter.

– På bottenplan, på ena sidan där fönstren är, blir det kontor. Resten utgörs av lackboxar. Hela övre plan blir lager. I taket blir det en traversbalk, det vill säga en slags lyftkran, som löper längs med halva byggnaden, säger Fredrik.

Byggnaden kommer bestå av en pålad betongplatta, stålstomme och sandwichpanelväggar. Därför, menar Fredrik, kommer det bli ett snabbt bygge.

I februari, vid tid för intervjun, är den pålade betongplattan på plats.

– Fyra-fem veckor fram i tiden kommer även stålstommen vara på plats.

Hela byggnaden planeras stå klar i slutet på juni och inflyttning blir strax därefter.

– Det går jättebra än så länge, det är inga konstigheter. Vi har gjort en del industrilokaler förr och detta är en relativt enkel byggnation.

Samarbetet med PL´s fordonsservice har också gått bra.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se