Hyresrätter på Jakobsberg redo för slutbesiktning

Endast slutbesiktning återstår innan hyresgästerna kan börja flytta in i KBAB:s 62 nya hyresrätter på Jakobsberg. 

– Det har varit väldigt stort intresse. Alla lägenheter är redan uthyrda, utom två ettor på markplan, säger Mikael Alpmyr, projektledare på KBAB. 

Den nya stadsdelen på Jakobsberg i Karlstad växer. I dagarna färdigställs de 62 hyreslägenheter, fördelade i två hus, som uppförts av Skanska för KBAB:s räkning. Lägenheterna, som består av ettor, tvåor och treor samt femmor, med boarea på 38-104 kvadratmeter, är alla försedda med balkong, terrass eller uteplats. 

Leveranser

Totalentreprenör är Skanska. De startade markarbetet strax efter semestern 2021 och nu börjar man närma sig slutbesiktning.

– Imorgon (13 april, reds. anm.) börjar vi med de första förbesiktningarna som är underlag för slutbesiktningen, säger Fredrik Sahlin, produktionschef på Skanska. 

Inflyttning för de nya hyresgästerna blir det i juni. 

Enligt den första tidsplanen skulle man ha varit klara med bygget redan i februari.

– Men det har varit väldigt stökigt med leveranser. Det är mycket som har ställt till det – först pandemin, sedan kriget i Ukraina och sedan problem hos köksleverantören som har haft jättelång leveranstid jämfört med det normala, berättar Christer Olsson, projektchef på Skanska. 

I övrigt har bygget flutit på och intresset har varit stort från hyresgäster, berättar Mikael Alpmyr, projektledare på KBAB. 

– Alla lägenheter är redan uthyrda, utom två ettor på markplan. 

Parkett

Lägenheterna har alla öppen planlösning. Hallen och de kaklade badrummen har klinkergolv – resterande delar har ekparkettgolv. Köket är utrustat med spis med induktionshäll, varmluftsugn, mikro och diskmaskin. Nästan alla lägenheter har tvättmaskin och torktumlare och det finns även en gemensam tvättstuga.

Intill det ena huset skapas en parkeringsyta med cirka 20 p-platser och en cykelparkering under skärmtak. 

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se