Från padelhall till multiföretagsbyggnad

På Bergvik i Karlstad pågår just nu en förvandling av en nedlagd padelhall. Den gamla sportlokalen växer och kommer så småningom innefatta flera olika företag. En bilbesiktning och ett lagerhotell är redan klara för inflytt.

– Vi förhandlar även med två-tre bilfirmor, säger Pierre Eklund, ägare av Blandaren Fastigheter.

Fram till september 2022 användes lokalen på Körkarlsvägen på Bergvik i Karlstad som padelhall. Blandaren Fastigheter, som äger lokalen, har nu börjat omvandla hallen till en verksamhetslokal för flertalet företag.

– Vi har byggt på en våning till och lokalen går från 3 000 till 5 200 kvadratmeter i storlek. Takhöjden blir, på våning ett, fem meter och på andra våningen sex meter, berättar Pierre Eklund, ägare av Blandaren Fastigheter.

Hyresgäster

Vid skrivande stund är två etableringar klara för fastigheten, som har namnet Blandaren 1.

– Carspect bilprovning öppnar sin verksamhet vecka 21 och ett lagerhotell öppnar i september eller oktober. Vi förhandlar även med 2-3 bilfirmor och några restauranger, berättar Pierre.

Sedan tidigare finns även Wash4you i lokalen. Trots klara etableringar finns utrymme för fler. Därför letar man högt och lågt efter fler företag som är i behov av lokal.

– Det kan vara kontor, verkstadsbolag… Här finns ju redan reception, omklädningsrum, bastu och duschrum, så det vore kul att få hit någon som har nytta för det.

När padelhallen byggdes gjordes det med en bottenplatta anpassad för industri.

­– Vi gör alltid en viss platta. Så att det ska kunna gå att göra någonting annat i framtiden.  

Behovsanpassad

Per Johansson, rådgivare på Real advice, hjälper Blandaren Fastigheter att hitta hyresgäster.

– Här finns väldiga möjligheter. Just nu kan fastigheten uppfattas som en stor och tråkig låda, men fönster, dörrar, trapphus och portar sätts in i efterhand, så det går att få sin del av lokalen skräddarsydd, säger han.

Totalentreprenör för omvandlingen av padelhallen är Edsvalla Bygg. Andrzej Romania, vd, säger att en stor utmaning med bygget är att inte veta vilka företag som kommer etablera sig.

– Det är lite frågetecken just nu, men vi jobbar på. Rörmokare, ventilationsmontörer och målare är alla igång samtidigt nu för att bli klara med delen där Carspect ska vara.

Parkering

Pierre Eklund uppskattar att det, beroende på företag, kommer att arbeta 50-100 personer i byggnaden framöver. Därför kommer man att omvandla 2 000 kvadratmeter mark utanför lokalen till parkeringsplatser. – Det kommer att bli upp emot 140 p-platser totalt. Att det finns gott om parkering är en viktig faktor för att få hit hyresgäster, avslutar han.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se