Ytterligare 48 bostadsrätter på Jakobsberg

Intill Jakobsbergsskogen i Karlstad fortsätter byggandet. HSB, med Serneke som totalentreprenör, har precis slutfört byggnationen av tre nya bostadsrätthus med totalt 48 bostäder.

På Östra Jakobsberg fortsätter Serneke att bygga bostäder, på uppdrag av HSB. Den första etappen bestod av två punkthus med 46 lägenheter vardera. Nu, i den andra etappen, har det byggts 48 lägenheter fördelat på tre hus. Placeringen av samtliga hus i båda etapperna är alldeles intill Jakobsbergsskogen.

Inflyttning

Av de hus som byggts under andra etappen har det ena huset sju våningar medan de övriga två är lägre med fyra våningar. Det höga huset har 24 lägenheter medan de två lägre har tolv vardera. Det högsta huset har fått en terrass högst upp.

Fasaderna matchar första etappens hus med tegel, fasadskivor och lite trä. Alla tre husen har solpaneler på taken och de har byggts enligt certifieringen Miljöbyggnad silver.

– Standarden är hög med mycket tillval, lägenheterna ser väldigt olika ut, berättar Daniel Nordholm, platschef på Serneke.

Något som skiljer dessa hus från de tidigare, är att de har fått ett underjordiskt garage vid sidan av det höga huset. Nere i garaget finns 32 parkeringsplatser och uppe på dess tak finns det 13 platser.

Serneke har byggt samtliga tre hus parallellt och inflyttning är planerad nu till våren.

– Intresset för lägenheterna har varit bra sedan start. Det är ett populärt område, det är lite utanför men ändå nära stan. Det är mycket natur, många tycker det är helt perfekt, avslutar Daniel.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se