Exklusiva lägenheter byggs på Branäsbergets topp

Högst upp och längst ut på en bergskam på Branäsberget växer just nu 48 exklusiva fjällägenheter fram, med panoramautsikt över skidbackarna och Klarälvdalen.

Det här fjällprojektet i hemkommunen känns lite extra speciellt, säger Lars Jonsson, projektchef på Moelven byggmodul AB.

Eagle´s village är samlingsnamnet som de 48 nya fjällägenheterna fått, efter sin placering på det så kallade Örnnästet på Branäsbergets högsta topp, utanför Torsby.

Fritidshusen är 80 kvadratmeter stora och kommer kunna inrymma 8-10 bäddar. Samtliga lägenheter har braskamin, uteplats och egen bastu.

Bygget sker på uppdrag av Fjällprojekt AB i Halmstad och totalentreprenör för projektet är Moelven byggmodul AB, som tidigare ansvarat för ett liknande projekt, för samma beställare, i Idre. Bygget av Eagle´s village startade i augusti 2022 och arbetet har gått snabbt, tack vare producerade moduler från Moelvens fabrik i Torsby, bara några mil från Branäsbergets topp.

– Alla projekt vi levererar är unika på sitt sätt. Men det här fjällprojektet i hemkommunen känns så klart lite extra speciellt. Här visar vi att vi även kan leverera närproducerade och lyxiga fjällbostäder, säger Lars Jonsson, projektchef, Moelven byggmodul AB.

Totalt har 96 moduler byggts från stomme till färdiga fjällägenheter på endast två och en halv månads fabriksproduktion. I september 2022 rullade den första modulen från fabriken i Torsby, som är en av Moelvens tre producerande fabriker, mot toppen av Branäsberget och redan sju veckor senare var huskropparna täta.

Arbetet med de nya fjällägenheterna ska vara färdigt i maj 2023. Men trots att projektet ännu inte är helt färdigt är 44 av enheterna redan sålda.

– Här får du väldigt fin utsikt samtidigt som boendet ligger mitt i skidområdet. Många av Branäs gäster vill gärna bo så nära skidbackarna som möjligt och här gör du verkligen det. Även planlösningen har tilltalat många, säger Åsa Trollåker, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Torsby.

Varje lägenhet har fyra sovenheter – två sovrum med plats för dubbelsäng samt två utrymmen med våningssäng.

Åsa menar att det finns tre faktorer som är avgörande för den snabba säljtakten.

– Först och främst är det läget, Sedan är det planlösningen med mycket bra faciliteter och närheten till backen. Till sist är det möjligheten att, om man skulle vilja, hyra ut sin bostad och därmed finansiera sitt boende med fina hyresintäkter, avslutar hon.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se