Nya anpassade lokaler till Distriktsveterinärerna

Distriktsveterinärerna har funnits på samma plats i Kristinehamn i över 25 år. Men nu utvecklar de verksamheten och bygger nya lokaler, tillsammans med AB Kristinehamns industrifastigheter.

–      Det är vi extremt tacksamma för, säger Patrik Nylén, klinikchef på Distriktsveterinärerna.

Distriktsveterinärerna i Kristinehamn har länge varit på jakt efter en ny lokal, som bättre ska kunna möta verksamhetens växande behov. När de kontaktade Kristinehamns kommun kom de i kontakt med AB Kristinehamns industrifastigheter som såg en möjlighet att bygga nytt och anta Distriktsveterinärerna som hyresgäster.

–      Det är vi extremt tacksamma för. Den nya lokalen kommer att vara väldigt bra anpassad för vår verksamhet, säger Patrik Nylén, klinikchef på Distriktsveterinärerna i Kristinehamn.

Dubbel yta

Den nya lokalen, som kommer att byggas helt i trä, får en invändig yta på 561 kvadratmeter, vilket är en fördubbling av den nuvarande ytan, berättar Patrik. Förutom större arbetsyta kommer man, i den nya lokalen, även få en röntgen- och operationssal, vilket man tidigare inte haft.

–      Även nya katt- och hundstall gör att vi kan ha inneliggande djur. Så det blir en ganska rejäl uppväxling av verksamheten.

Arbetet startade i september 2022 och Bra bygg AB, som är totalentreprenör, jobbar nu för att få byggnaden tät.

–      Planen är att hela projektet ska vara klart i maj 2023 och tidplanen ser ut att hålla. Det har varit en viss oro över problem med leveranser på grund av det som pågår i världen men som det ser ut idag så rullar det på, säger Sabina Hansson, byggherrerepresentant på AB Kristinehamns industrifastigheter. 

Stabilt

Både Sabina och Patrik ser väldigt positivt på samarbetet. 

–      Vi är väldigt glada att kunna stötta och faktiskt se till att ha verksamheten kvar i Kristinehamn, och att vi har kunnat komma fram till en fungerande lösning, säger Sabina.

–      Och vi planerar att vara kvar under väldigt lång tid och behöver därför en stabil hyresvärd, vilket vi känner att vi fått genom Kristinehamns industrifastigheter.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se