Nu byggs 138 hyreslägenheter i Skoghall

Eddie Proper och Mustafa Khafaji från Consto på platsen för de kommande hyreslägenheterna. /Foto: Helena Lundberg

Nu byggs två punkthus med totalt 138 lägenheter mitt i Skoghall centrum. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara i april 2024. Bygget utförs av Consto på uppdrag av Boet Bostad.

Det har tagits emot väldigt positivt, säger Eddie Proper, platschef på Consto.

På Nygatan mitt i Skoghall centrum är byggnationen till det som ska bli 138 hyresrätter i full gång. Markarbetet påbörjades i mitten på maj och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara i april 2024.  

Vi är glada över att ha vunnit Hammarö kommuns förtroende att få tillföra hyresrätter till de centrala delarna av kommunen och ser med tillförsikt fram emot färdigställandet tillsammans med Consto, säger Christian Ekdahl, projektutvecklare Boet Bostad.

TVÅ PUNKTHUS

Lägenheterna kommer vara fördelade på två huskroppar, 69 lägenheter i varje hus med sju våningar. Storleken varierar mellan ett till tre rum och kök och upptar 34–61 kvadratmeter.  

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. De har platsbyggda badrum med tvätt- och torkmaskiner. Lägenheterna är utformade med fokus på tillgänglighet och ligger med bara några meters gångavstånd till centrum.

– Det har tagits emot väldigt positivt, vad vi har hört. Man riktar sig till lite äldre personer där barnen har flyttat ut men alla kommer kunna trivas här, säger Eddie Proper, platschef på Consto.

– Hyrorna kommer man också försöka hålla så låga som möjligt, inflikar Mustafa Khafaji, entreprenadingenjör på Consto.

På innergården kommer det finnas en gemensamhetsbyggnad med festlokal, med tillhörande pentry och toalett, som de boende kan boka. Festdelen kommer vara helt inglasad.

– På gården blir det även ett utegym och sittplatser omgärdade av träd och blomlådor. Utanför husen kommer det finnas gott om cykelparkeringar och parkeringsplatser – vissa utrustade med laddstationer för elbilar, berättar Eddie.

Vid tillfället för intervjun är gjutningen av betongplattan till första huset avklarad och snart även betongplattan till andra huset. Näst på tur är att montera väggar och efter nyår börjar det invändiga arbetet. Bygget håller än så länge sin tidsplan.

– Det blir ett väldigt snabbt bygge, det är bara 20 månaders byggtid och det beror på att vi kör prefab både på betongväggar och utfackningsväggar, berättar Eddie.

Planen är att byggnaderna ska certifieras med Miljöbyggnad silver och alltså ligga en bra bit över brons som är den lagstadgade nivån.

– Det blir bland annat bergvärme och vi kommer installera solceller på taket, berättar Mustafa.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se