Krönika: “Föränderliga tider”

Erik Lundh, redaktör.

Sommaren försvann lika snabbt som vanligt och höstens intåg gjorde sig till känna. Med trädens förändrade karaktär förändras tillvaron. Mörkret gör sig alltjämt påmint.

Mycket byts ut – som däcken på bilen och denna höst får vi också ett nytt styre, en ny statsminister. Vad för nytt som väntar politiskt får vi se.

Man gräver också fram de varmare kläderna i garderoben och den varmare jackan åker på innan man lämnar hemmet.

Samtidigt kanske det ger ett tillfälle att förnya garderoben lite. En pandemi har kanske gett sig till känna och många av kläderna passar inte längre. Eller så har du kanske insett att det där klädesplagget du köpte förra året inte riktigt är du.

Trender förändras med tiden, inte bara när det kommer till kläder, men också inredning. Själv kommer jag flytta om, i skrivande stund, en vecka.

Jag och min sambo, och nyblivna fästmö, flyttar från en liten lägenhet till ett hus. Det blir många rum för oss att fylla ut. Var ska man börja? Kommer vi vara eniga? Hur mycket behöver jag kompromissa?

Efter mycket scrollande på Pinterest eller inredningskonton på sociala medier verkar det som vi är eniga om att vi tycker om ”japandi”, alltså en blandning mellan japansk och skandinavisk minimalism. Även om vi verkar tänka relativt lika kommer det vara många beslut längs vägen, så just nu håller jag bara tummarna.

Oavsett är det just det som är den roliga biten. Planeringsstadiet, visualisering. Men sen ska allt betalas, där klämmer skon lite extra dessa tider.

Huvudet snurrar ofantligt mycket, inte bara på inredningen. Hur ska man tänka när man tar lån? Vilka försäkringar behöver jag ha? Vilket elavtal ska jag välja? Behöver jag ha samboavtal? 

Jag tycker dock att det är spännande med förändring. Under denna höst är det också mycket som sker för mig på ett yrkesmässigt plan.

Detta är nämligen mitt sista nummer på Fastighetsmarknaden – för snart ska jag iväg på nya äventyr.

Det har varit otroligt kul att ha fått skriva för er läsare och med det sagt vill jag tacka för mig.

Tack för den här tiden, tack för allt ni läst och för er som hör av er med tips.

Ta hand om er!

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se