“Vill göra avtryck både nu och för kommande generationer”

Tomas Rhöse framför en illustrationsbild. /Foto: Privat

Tomas Rhöse är vd på familjeägda bolaget Löfbergs fastigheter. Han är född, uppväxt och även bosatt i Karlstad, men har tillbringat större delen av sitt yrkesverksamma liv på andra orter. Hans vilja att testa nya saker har tagit honom dit han är idag. Bolaget jobbar just nu med flera stora projekt, bland annat detaljplanen för området runt Löfbergs arena på Färjestad.

MÅNADENS PROFIL.

Hur hamnade du i branschen?

– Via mitt jobb på som bygg- och etableringsansvarig inom H&M. Jag har alltid velat testa nya saker, oftast roliga, och det har tagit mig på vägar jag inte hade hamnat annars. Därför har jag hamnat där jag är idag.

Vad har varit din största utmaning?

– Menar du yrkeslivet har det nog varit jobbet med omvandlingen i Inre hamn, men förhoppningsvis ligger den också framför mig.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

– Vi har inga vanliga dagar, det är alltid högt och lågt, haha.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att jobba med Karlstads stadsutveckling och att få göra avtryck nu men också för kommande generationer. Det är det som driver mig. Jag gillar också att jobbet är så pass varierat.

Vad händer närmast för dig i ditt arbete?

– Vi jobbar med flera större projekt; Nya Hamnkontoret som är bostäder och kontor i Inre Hamn, fortsatt utveckling i Tullholmsviken med två kvarter med 120 lägenheter, och restauranger och andra lokaler, ombyggnaden av gamla Bageriet samt arbetet med detaljplanen på Färjestad runt Löfbergs arena.

Var ser du dig själv om tio år?

– Sitter i möte i en byggbod på Färjestad angående sista etappen runt arenan, haha.

När du inte jobbar, vad gör du helst på fritiden?

– Jag spelar padel och tittar på Karlstad fotboll.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se