Storslagen utsikt för nya bostadshus i Hyttan

Marcus Gustavsson och Magnus Andersson från Karlstadhus samt Elis Berg från Elms.

I vintras påbörjades det nya bostadsbygget i kvarteret Hyttan, precis intill Karlstad CCC i stadsdelen Haga. Huset som är beläget allra närmast Klarälven beräknas vara inflyttningsklart om ett år och sålde slut på bara två månader.

– Vi har många som står i kö och väntar, så det känns som en väldigt stor efterfrågan, säger Magnus Andersson, projektledare från Karlstadhus.

Bakom bostadsprojektet på Hyttan står Karlstadhus som har en stark lokal förankring och som tillsammans med Mondo Arkitekter realiserat ett stort antal projekt. Bostadsbygget startade i vintras och husen börjar allt mer ta form.

– Det har gått enligt plan. Vi har haft bra byggväder, förmånliga förhållanden och inte så mycket regn, säger Elis Berg, arbetsledare från Elms.

LÄGENHETERNA

De nya bostäderna på Hyttan kommer ha tillgång till gemensamhetslokaler, övernattningslägenheter och även ett garage med plats för 75 bilar, där större delen ligger under marken. Husen kommer värmas upp med fjärrvärme.

De totalt fem husen kommer bestå av både bostadsrätter och hyresrätter med ett varierat antal rum och storlekar, allt för att kunna locka olika typer av bostadsgäster.

Hus ett, som är beläget närmast Klarälven och stenbron, är elva våningar högt och består av 18 bostadsrätter. Lägenheterna består mestadels av trerummare och är 91–101 kvadratmeter stora med rymliga inglasade balkonger på upp till 25 kvadratmeter med utsikt mot älven. Dessa förväntas vara inflyttningsklara under mitten på 2023.

Hus två består av 44 hyresrätter med ett varierat antal rum och förväntas stå klart under slutet på 2023. Hus tre, som också det ligger intill älven, blir nio våningar högt och består av 30 bostadsrätter med olika antal rum. Detta förväntas stå klart ungefär under mitten på 2024. Slutligen består hus fyra och fem av 40 bostadsrätter och även här blir det ett varierade antal rum. De beräknas vara klara under 2025.

HÖG EFTERFRÅGAN

De nya bostäderna i Hyttan kommer ha ett centrumnära läge och utsikt ut mot Klarälven och stenbron som löper mellan Haga och Norrstrand. Hus ett, som är placerad närmast älven, sålde slut på bara två månader.

– Vi har många som står i kö och väntar så det känns som en väldigt stor efterfrågan. Det är ett bra läge i stan och en väldigt fin utsikt mot älven, säger Magnus Andersson, projektledare från Karlstadhus.

Kvarteret Hyttan ligger precis intill Karlstad CCC med utsikt mot Klarälven. / Foto: Illustrationsbild.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se