Snart klart med två fullstora idrottshallar på Hammarlunden

Jörgen Nilsson och Gunnar Erik Skjaeret.

Vid terminsstart i januari kunde eleverna på Hammarlundens skola flytta in i deras nya lokaler. Nu börjar även de två fullstora idrottshallarna bli färdiga.

Arbetet med Hammarlunden skola fortgår. Just nu pågår det avslutande arbetet med Hammarhallarna vilket innefattar två anläggningar som ska kunna nyttjas av skolan dagtid och föreningsverksamhet på kvällstid.

– Det första spadtaget togs i februari 2019. Sen blev den första hallen klar hösten 2020, säger Gunnar Erik Skjaeret, projektledare från Hammarö kommun.

Den andra hallen har fått agerat evakueringslokal för skolverksamhet men nu pågår arbetet med att färdigställa den.

– I augusti ska det vara överlämning av den, säger Gunnar Erik Skjaeret, projektledare från Hammarö kommun.

Gamla hallen har dock fortsättningsvis används av skolan fram tills nu, men under sommarlovet ska rivningsarbetet av den inledas.

– Den är inte i tillräckligt bra skick för att användas vidare.

Bygget

Hammaröhallarna inleddes med platta på mark och betongsockel.

– Det är liggande träpanel nedtill och klassiska parocpaneler upp till samt papptak, säger Jörgen Nilsson, produktionschef från Byggdialog.

Själva anläggningarna är båda nästintill identiska.

– På bottenplan blir det avbytarbänk och domarbänk, så blir läktare på våning två.

Skillnaden blir att den färdiga hallen har plats för 200 personer på läktaren, medan den som färdigställs nu får plats för 100.

På insidan får hallarna två moderna resultattavlor och ljudsystem. Väggarna har klätts i akustikpaneler i trä, från golv till tak.

– Taket är i perforerad Trp-plåt vilket också är för akustikens skull, fortsätter Jörgen.

Hallarna

Den hall som redan nu står färdig kommer att vara huvudborg för Hammarö basket, medan IFK Hammarö handboll kommer husera i den hall som håller på att bli klar.

– De får båda varsitt rum för eget kansli, säger Gunnar Erik.

På sportgolven finns linjer och utrustning för handboll, basket, innebandy och volleyboll.

Utöver idrottshallen innefattar byggnaden totalt fyra omklädningsrum och två domarrum. Dessutom finns plats för caféverksamhet. Ett rörelserum med speglar, bildskärm samt en gymbox som kan nyttjas för styrketräning. De är handikappanpassade och innehåller en hiss.

­– Det som är kvar nu i den andra hallen är att lägga sportgolv, en del utrustning i tak samt ytskikt inne i förråden.

På skolgården har det tidigare stått moduler för evakuering under det tidigare skolbygget som nu ska iordningställas och göras till finare ytor för lek, såsom bollplaner och en låghöjdsbana.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se