Gymkedjan storsatsar – bygger padelhall

Tommy Johansson, Erik Hägg, Sofia Lundquist och Aydin Akhan tar ett spadtag.

Nu är bygget i full gång med Nordic Wellness anläggning på Romstad, Karlstad. Hallen, som blir en av företagets största, kommer inhysa gym tillsammans med 14 padelbanor.

Mellan E18 och Våxnäsgatan har nu bygget av Nordic Wellness sjätte gym i Karlstad påbörjats.

– På ena sidan av byggnaden blir det en stor lounge och konferens, säger Sofia Lundquist, distriktschef Närke-Värmland på Nordic Wellness.

Hit flyttar också en restaurang. På våning två kommer det finnas ett fullutrustat gym samt tre gruppträningssalar, varav en av dem kommer vara en hotstudio för yoga i 35–39 grader. I andra delen av byggnaden kommer det bli 14 padelbanor.

– Det blir många padelanläggningar i stan, men man ser ju att intresset finns. Fler och fler spelar. Sen tror vi mer på att kombinera padel med gym för vi ser att man söker sig alltmer till anläggningar där allt hamnar under samma tak.

Här lyfts fasaden upp.

Padeldelen blir 7,8 och tolv meter högt i tak. Det blir fyra singelbanor och tio dubbelbanor. Dessutom kommer det finnas två så kallade centercourts, det vill säga en dubbelbana som är avskild från de andra vilket innebär möjligheter att ta bollar utanför banan och blir därmed godkänd för professionella matcher.

– Hela vägen runt gymmet blir det panoramafönster, även på insidan mellan gymmet och padeldelen kommer det vara stora fönsterpartier, säger Aydin Akhan, vd 3 Kronor Holding, som är beställare av bygget.

Till omklädningsrummen finns bastu med tonat glas, så man kan se ut men inte in. Detta för att kunna ha utsikt över padelbanorna.

Största

Anläggningen blir ett av företagets största, men det är inte första gången man gett sig in i padelbranschen. Idag har Nordic Wellness totalt 13 padelhallar igång och ytterligare 13 planerade.

De har bland annat tagit över Life Padels banor på Örsholmen och i Karlskoga har man byggt ett liknande koncept med gym kombinerat med padel.

– Vi har varit med vid bygget av Nordic Wellness anläggning i Karlskoga, fortsätter Aydin.

Sedan tidigare har han också byggt i egen regi i Torsby.

Bygget

Det var i oktober förra året som av Inter Wheels hallar revs och nu har byggentreprenören Lärkängens bygg och entreprenad kunnat påbörja arbetet.

– Vi anpassade och förstärkte den befintliga betongplattan, säger Erik Hägg, projektansvarig Lärkängens bygg och entreprenad.

En stålstomme har kommit upp och arbetet med att få upp fasaden är igång.

– Sedan kommer vi smycka upp fastigheten med belysning och andra detaljer. Det blir en RGB-belysning högst upp på fasaden runt huset som vi kommer kunna ändra färg på vid olika temaveckor, säger Aydin.

Dessutom finns planer på att möjligtvis ha en blå och en rosa bana där viss procent av intäkterna från dessa banor går till att stötta prostata- och bröstcancerforskningen.

I september planeras anläggningen att öppnas.

Fastigheten kommer inhysa gym och 14 padelbanor.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se