photo of white wooden fence near a red house

Forshaga – en uppstickare på bostadsmarknaden

photo of white wooden fence near a red house

Det var relativt små rörelser på den värmländska bostadsmarknaden den senaste tremånadersperioden, enligt nya siffror från Mäklarstatistik. Det som sticker ut just nu är priset på villorna i Forshaga.

För villor är det fortsatt högtryck i Karlstad där priset fortsatt stigit de senaste månaderna. Detta som ett resultat av ett lågt utbud och en hög efterfrågan.

Det leder till högre priser och ett ökat intresse för kranskommunerna, bland annat Forshaga.

 – Det som sticker ut just nu är prisökningen på villor i Forshaga. Här har priset stigit med 8,6 procent den senaste tremånadersperioden, en effekt av att fler och fler söker sig utanför Karlstad där snittpriset på en villa nu landar på runt 4 miljoner kronor, säger Thobias Green, kontorschef på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se