De nya bostäderna på Färjestad står färdiga

Nu har de nya lägenhetsägarna fått nycklarna till Brf Koltrasten.

Nu har de nya ägarna av de 37 lägenheterna på Färjestad fått tillgång till sina bostäder. 

– Det är som vanligt att det blir bättre än vad man tror när man ser ritningarna, säger AnnaCarin Wahlström, marknadschef Prepart projekt.

Det var i juni 2018 som den nya detaljplanen antogs vilken avsåg en tomt på Färjestad, belägen i korsningen Färjestadsvägen-Dammgatan, ett stenkast från Klarälven och Löfbergs arena. 

Tidigare stod en kommersiell enplansbyggnad med en parkeringsyta på platsen. Den tidigare byggnaden revs och i oktober 2020 drogs byggnationerna igång. Nu har de nya lägenhetsägarna flyttat in. 

AnnaCarin Wahlström, marknadschef och Henric Granberg, t.f. platschef.

– Det känns kanonbra, det gick jättebra på besiktningen och kunderna är också nöjda. Det är som vanligt att det blir bättre än vad man tror när man ser ritningarna, säger AnnaCarin Wahlström, marknadschef Prepart projekt. 

Bygget

Det är Prepart projekt som ansvarat för projektledningen, byggherre var Färjestadsbostäder och Karlstads byggtjänst var totalentreprenör. 

De har tillsammans med Södergruppen arkitekter skapat totalt 37 nya lägenheter i bostadsrättsform fördelade i två huskroppar där brf:en har fått namnet Brf Koltrasten. 

Det första huset som stod färdigt bestod av 15 lägenheter. Det är ett hus i fyra våningar och vit puts. Här fick ägarna nycklarna den 20 december. 

Det senaste, ett punkthus med 22 lägenheter i sex våningar med en grön fasad och indragen takterrass, hade inflyttning den 18 februari. 

Lägenheterna

Alla lägenheter har generös uteplats, balkong eller takterrass.

– Balkongerna är väldigt stora med stor och fin yta. Många har också valt inglasat, men inte alla. 

Förrådsbyggnader, återvinning samt parkering i carport finns på innergården. 

Lägenheternas storlek varierar mellan två, tre och fyra rum och kök om cirka 44–93 kvadratmeter. Flera av dem har utsikt över älven samt utsikt mot parken. 

Det är parkettgolv i lägenheterna samt kakel och klinker i badrum. 

– Alla köparna har fått besöka deras lägenheter två gånger under byggets gång. Sedan har de fått göra tillval, men det har inte gjorts så många eftersom det har varit hög standard från början. Nu har de fått flytta in och de var jättenöjda, säger AnnaCarin.

Läs även: Från hus till lägenhet – så inreder paret


Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se