Värmlandskonstnär ska gestalta ny gångbro

Karlstads planerade resecentrum.

Karlstads nya resecentrum, som ska byggas mellan 2023 och 2026, kommer även innehålla en bro över järnvägsspåren som kallas Trädgårdslänken som skapar ett promenadstråk mellan centrum och Stadsträdgården. Nu står det klart att konstnären Sara Nilsson från Olsäter får uppdraget att ta fram den konstnärliga gestaltningen för bron.

I motiveringen av valet av konstnär står bland annat: ”Nilssons rika bildvärld och narrativa gestaltningar kan i projektet Trädgårdslänken tillföra ytterligare en dimension i arbetet med det gröna stråk som förbinder stad och park.

Nilssons intresse för natur och växter går att koppla både till parkmiljön inspirerad av trädgårdsarkitekten Piet Oudolf, samt det historiska arv som SJ:s idé om att folkbilda via järnvägsparker, växtdepåer och plantskolor erbjuder.”

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se