De gör framtidssatsningar på klassisk mark

Så såg Tullholmen ut innan satsningarna på området. Nya Coop Tullholmen beräknas att öppnas inför årets julhandel.

Tullholmen och Mitticity är två klassiska lägen för Coop Värmland. På Tullholmen drev man i många år en livsmedelsindustri och på den plats där Mitticity ligger fanns tidigare Domus Karlstad, som en gång var något av föreningens flaggskepp. Nu knyter man ihop historien genom att öppna en helt ny butik på Tullholmen och en nysatsning för Coop City.

På platsen där Coop Värmland fram tills bara några år sedan drev lagercentral, charkfabrik, bageri- och transportcentral börjar en helt ny stadsdel att ta form. I hörnet vid Packhusallén mot Tullhusgatan kommer Coop Värmland att öppna butik med en säljyta på 1 100 kvadratmeter. En butik som enligt utsago ska bli något alldeles extra.

– Planeringen är i full gång med att hämta inspiration från landets alla hörn. Tanken är att vi tar med oss det bästa för att sedan skapa en av landskapets modernaste dagligvarubutiker, säger Coop Värmlands VD Anneli Borg Lundgren, i ett pressmeddelande.

Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren.

Coop Tullholmen kommer ha inriktning på färskvaror, butiksbakat bröd, förbutik, färdiglagad mat och delikatesser av olika slag, tillsammans med lokala produkter. Man beräknar att den nya butiken ska stå klar i lagom tid inför årets julhandel.

– Fortfarande återstår en mängd detaljer men vår tydliga ambition är att erbjuda en modern butik utöver det vanliga, menar Anneli Borg Lundgren.

Coop City i ny skepnad
Coop City har varit belägen i gallerian Mitticity i centrala Karlstad sedan ett 20-tal år tillbaka. Butiken ligger på samma plats som Domus Karlstad en gång var beläget.

Även här sker nu en omfattande ombyggnad där man vill bli ännu bättre på mat, butiksbakat bröd, utökat vegetariskt sortiment och manuell försäljning av färsk fisk och delikatesser.

– Ombyggnaden går enligt planerna och vi kommer att ha öppet som vanligt under hela ombyggnadstiden, säger Tomas Röhr som är butikschef på Coop City.

Med de bägge nysatsningarna räknar man med att positionera och återta andelar av den totala handeln i Karlstad.

– Det känns så bra att satsa inför framtiden på klassisk mark här i Karlstad.  Vi har två väldigt bra lägen där vi kommer att göra allt för att erbjuda bra matbutiker som kan erbjuda något utöver det vanliga. Detta kommer att bli jättekul, avslutar Anneli Borg Lundgren.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se