Fem nya radhus i Edsgatan park

Per Ericsson, AnnaCarin Wahlström och Linnea Grahn.

Edsgatan fortsätter att fyllas på med bostäder. Nu har byggnationerna av fem radhus med 15 bostadsrätter inletts på Edsgatans park.

– Det blir lantlig stil men väldigt modern på insidan, säger Per Ericsson, vd Karlstads byggtjänst.

Edsgatan är beläget längs med sjön Alstern. Här har det under några år vuxit fram ett bostadsområde kring skyddade ädellövträd och kulturhistoriska stengärdsgårdar.

Alldeles intill Edsgatans gård ligger Edsgatans park, vilket är med sin gamla gårdsbebyggelse och parkliknande trädgård utpekad som kulturhistoriskt värdefull. Här har nyligen byggnation påbörjats av fem radhus i parkmiljön.

– Det är en fantastisk park. Det blir två huskroppar på ena sidan parken och tre på den andra. Sen blir det tre lägenheter i varje hus, säger AnnaCarin Wahlström, marknadschef Prepart projekt.

Bostäder

Totalt blir det 15 bostadsrätter samtliga om totalt 132 kvadratmeter. Äger projektet gör Prepart projekt och byggentreprenör är Karlstads byggtjänst.

I september inleddes markarbetet till två byggnader. Husen byggs på plats och hittills är plattorna gjutna och stommarna resta till dessa.

Stommen är rest på de två första byggnaderna.

– Förutom betongplattan använder vi i stort sett bara naturmaterial. Det är också ganska speciella radhus. Det är takfönster, fönster i hörn och med loft, berättar Per Ericsson, vd Karlstads byggtjänst.

Bostäderna är planerade för att gifta sig med de lantliga anorna från närliggande gårdsbyggnader. Det blir röda och mörkgrå träfasader.

– Det blir lantlig stil men väldigt modernt på insidan. Det är också väldig härlig volym på takhöjden.

Två våningar

I entréerna kommer ett granitkeramikgolv som därefter övergår till ljus ekparkett genom resten av lägenheterna. 

Totalt är det två våningar. Ett sovrum finns på bottenplan. Här blir också köket, ett badrum med tvättmaskin, kakel och klinker samt vardagsrummet, som delvis är öppet till nock. Från vardagsrummet nås också en uteplats om cirka 9,5 kvadratmeter.

På övervåningen kommer ytterligare ett allrum, samt två sovrum varav från ett nås förrådsloftet. Även på övervåningen kommer ett ytterligare badrum att vara.

– Det är ett roligt område där inte alla husen ser likadana ut och här kommer det också kanske bli en lite blandad målgrupp. Man kan ju tänka sig att det i de här husen lockar en barnfamilj men det kan också vara äldre som bor i stort hus och vill ha något enkelt och lättskött, då är sånt här boende perfekt, säger Linnea Grahn, mäklare Fastighetsbyrån.

Till bostäderna hör soprum, carportplats samt gästparkering och förråd. Möjlighet till laddning av el-bil finns till samtliga carportparkeringar. De första byggnaderna är planerat att stå färdiga från första hösten -22.

Illustrationsbild.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se