Flerfamiljshusen på Norra Stockfallet redo för inflyttning

Pelle Togner och Johan Larsson på loftgången i ett av de hus som nu står redo för inflyttning.

De 32 bostadsrätterna på Norra Stockfallet börjar nu stå klara. De första av de åtta flerfamiljshusen är redan besiktade och vid lucia kan de första boende börja flytta in. Utöver att det nya området med skogen bakom knuten kommer de boende även ha en gemensam pool, plus att allt är förberett för att flerbostadsområdet ska bli Svanenmärkt.

De åtta nya flerfamiljshusen i bostadsrättsföreningen Furuhill på Norra Stockfallet börjar nu bli klara, med endast lite småfix kvar.

– På den övre delen är allt besiktat. Det sista huset besiktas i vecka 50, säger Johan Larsson, Huspartner.

– Det ska bli skönt när allt är klart, det blir toppen nu. Kul också när besiktningsmannen till och med säger att det är väldigt fint.

Bakom flerfamiljshusen står företaget Svenska Boställen, där projektet utförs tillsammans med Huspartner och NCC. Totalt är det 32 stycken bostadsrätter fördelat i de åtta husen på två plan. Lägenheterna är blandat med tvåor, treor och fyror där alla har en egen ingång då plan två är försedd med loftgång. Dessutom blir det uteplats på nedre plan och balkong på övre.

Gemensam pool

Intresset för det nybyggda området har varit stort från start.

– Jag sålde slut ganska så omgående. Sen hade jag 15 stycken i kö. Det är fortfarande folk som hör av sig, säger Pelle Togner, säljansvarig, Svensk Fastighetsförmedling.

­– Det är många unga som vill hit. Det är deras första bostadsköp innan de om några år ska sälja och köpa hus.

I produktionen har det varit noga med materialval, där allt är förberett för att det ska bli Svanenmärkt. För energin har man valt bergvärme. Man har även valt att ha lite extra för de boende. På gården kommer det vara en liten lekplats, utegym plus en gemensam pool.

– Området och så poolen, det är klockrent. De som flyttar hit kommer att trivas.

Invändigt har de boende i sin tur kunnat göra olika tillval som att exempelvis välja färg och vitvaror i köket samt olika kakel i badrummet.

“Jag sålde slut ganska så omgående” säger Pelle Togner, säljansvarig, Svensk Fastighetsförmedling.

Flyttar in före jul

Norra Stockfallet är ett nytt och naturnära område som håller på att växa alldeles intill Edsgatan, där det främst har byggts rad- och parhus samt villor tidigare.

– Det blir ett bra komplement med lägenheter här, säger Johan.

Det var i mitten av november ifjol som bygget av flerfamiljehusen drog igång och nu, cirka ett år senare, kan de första flytta in runt lucia.

­– Alla flyttar in innan jul i alla fall, det är det vi har jobbat efter, säger Pelle.

­– I början halkade vi efter men sen har vi jobbat ikapp. Det är helt galet vilket resultat det har blivit, säger Johan.

Det som sedan återstår är lite med gården samt utvändig målning, som sker först till våren.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se