”Vi gillar lite udda grejer”

I ett 70-tals hus på Hammarö bor paret Johan Östling och Charlotta Ström. Bland inredningen, som är allt från nya saker till arvegods och loppisfynd, kan man hitta många udda prylar som på ett eller annat sätt passar ihop i det ombonade hemmet.

– Det är gôtt att blanda det moderna med det gamla, säger Johan.

På Hammarö bor Johan Östling och Charlotta Ström tillsammans i ett gammalt 70-tals hus på 145 kvadrat.

– Det är mina föräldrars gamla hem, mitt barndomshem. Tajmningen var bra. Jag behövde flytta och mina föräldrar ville flytta till sitt ställe i Strömstad, som de haft i 25 år. Det här huset stod bara och väntade, säger Johan.

Då Charlotta också är från Hammarö var det ingen lång fundering hon behövde. Nu har de bott i huset sen i mars och har redan hunnit göra en hel del, bland annat badrummet och inglasning av uterummet.

– Jag trivs jättebra här. Jag trivdes väldigt bra i min lägenhet också, så det tog emot lite först, säger Charlotta.

– Du är inte lika nostalgisk som mig, säger Johan, och syftar på allt från kaklet i köket som var hans föräldrars till blommorna i rabatten utanför som hans morfar planterade.

Foto: Anna Nordström

Trygghets-junkie

Stilen de har i hemmet tog Charlotta med sig från sin tidigare lägenhet och har även inspirerat Johan, som inte hade så mycket till stil innan.

– Jag har i princip varit helt kass på inredning, säger Johan. 

– Jag gillade när det var fint, men kunde inte se helheten. Nu kan jag mycket mer, jag ser saker på ett hel annat sätt. Det är jättekul.

Charlotta arbetar på förskola men har tidigare under en period jobbat med home styling. Då hon har ett stort intresse för just heminredning har hon tillsammans med John startat Instagram-kontot Villa skogsdungen, där de lägger ut lite bilder från hemmet.

– Jag la ut en del bilder från lägenheten innan, men då på mitt vanliga konto. Jag tänkte att det kunde vara kul att ha något tillsammans, säger Charlotta.

Även om stilen kommer från Charlotta känner även Johan att han har hittat hem i den.

– Det här är en ny del för mig. Men det är roligt att vara med och bygga upp sitt hem, säger han.

– Jag är lite av en trygghets-junkie. Att komma hem och det är varmbonat, när man har fått till ett hem så som man vill ha det – axlarna åker ner direkt.

Foto: Anna Nordström

Udda grejer

Något paret mer än gärna besöker tillsammans så är det loppisar där de kan fynda gamla grejer.

– Vi har nog dammsugit hela Dalsland på antik- och loppisgrejer.

Foto: Anna Nordström

Stilen i beskrivs närmast som eklektiskt. När man kikar in i hemmet ser man en inredning där allt harmoniserar med varandra och går i samma stil, men den som tittar noga kan finna allt möjligt tänkbart – bland annat gamla trälådor, barnskor, en dolk från Afrika samt ett gammalt tygmärke från 80-talet.

– Vi gillar lite udda grejer, det är lite kul, säger Charlotta.

Hon gillar även att göra om hemma, men köper för den sakens skull inte alltid nytt utan ändrar om med det som finns. Sakerna i sin tur har ett väldigt varierat ursprung. En del hade Charlotta med sig sedan tidigare, en del har de ärvt, en del är nya och en del är antika från exempelvis en loppis.

– Det är gôtt att blanda det moderna med det gamla, säger Johan.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se